Preskočiť na obsah

Veľký kaňon za dve a pol hodiny

  • Keysho 

Kedy

25 – 26 júla 2010

Kto

  • Juraj Pucher
  • Duco

Kde

Na Soči

Zlá predpoveď počasia sa nenaplnila a tak sme po povinných jazdách v sobotu na hornej Soči, slalomke a večer u Jožka v típičku sadli na druhý deň o 13.00 na slalomku v našich Mistikoch Blisstikoch. Počasie bolo pekné stav vody 85 cm. Slalomka bola príjemná 3-ková voda bez akýchkoľvek obmedzení.

Rovno sme pokračovali do veľkého kaňonu. V úvodnej pasáži spadnutého mostu je v strede prejazdu kameň. Je to však v pohode. Ďalej sme štrikovali pomedzi kamene a hľadali sme prejazdy. Na oči sme nešli nič. Všetko sme nakúkali z brehu. Ak by šla týmto štýlom vačšia partia, upozorňujem, že nie všade sa dalo pristáť viac ako dvom kajakom. Voda bola dobrá, netlaćila. Stupne boli vyššie, syfóny odkryté.

Asi v prvej tretine kaňonu sme po ľavom brehu prenášali jedno miesto so sifónom. Línia 2 vedie do sifónu línia 1 ide mimo, no udražať sa v jednotke sa mi nezdalo uplne ľahké. Ešte sme prenášali trojskok. Prvý skok nad polským sifónom nemal vodu.

Stredný skok si Juraj skočil no skončil v jazierku, z ktorého sa v podstate nedalo odísť. Ale Juraj to dokázal (nevidel som ako lebo bol za skalou), ale asi nejakým eskimo štýlom. Záverečný skok na pravej strane zase nemal vodu. Ďalej to bola len rutina – vystúpiť pozrieť prejsť 50 metrov, vystúpiť pozrieť…

Miesta boli pekne prejazdné. Nakoľko sme boli dvaja a ešte mi sedela na pleci opica, tak sme išli na bezpečnosť. Trvalo nám to 2,5 hodiny. Borec, ktorý nás obiehal to určite stihol za 20 minút. Úsek Otona – Kobarid bol pekný, technický, stupne pekne zvýraznené. Vstupný sifón bol ďaleko od našej trasy.

Duco

1 názor na “Veľký kaňon za dve a pol hodiny”

  1. Pekne chlapci! Pekne že ste aj opicu zobrali vyvetrať! Nie ste veru ešte do starého železa 🙂

Komentáre sú uzavreté.

%d blogerom sa páči toto: